Tymczasowe «przepustki» do zdjęć «dla swoich» na flickr

Serwis flickr jest dość popularny wśród tych, kto pasjonuje się fotografią w pewnym stopniu. Wielu nawet nie skąpić i kupić konto PRO, a to, wydaje mi się uzasadnione. Jednak nie zawsze są oczywiste, jak można pokazać basen album tym, którzy nie mają konta w tym serwisie. Od pewnego czasu to zrobić bardzo możliwe.

Przy czym od razu zaznaczę, że lubię jak jest realizowana ta funkcjonalność. Można podzielić raz ze wszystkimi swoimi zdjęciami, ale zezwolić na wyświetlanie tylko tych z nich, które są oznaczone jako dostępne do znajomych lub rodziny.

Więc teraz znajomym lub babci trzeba będzie używać tylko poprawny link do oglądania zdjęć z wakacji. Zarządzanie wydanym dostępu można na specjalnej stronie. Ponadto, na stronie z historią zaproszenia będzie można zobaczyć i tych, którzy po przejrzeniu strony internetowej w trybie gościa postanowił zarejestrować się w serwisie.

Podziel się z bliskimi radością, ale zostaw ukryte sobie.